«Φυτεύουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί»

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα το τμήμα Β2, την περασμένη Τρίτη 12/4/2022, έγινε μέρος ενός όμορφου και αληθινού συνταιριάσματος, πράξεων αποδοχής, φιλίας, συμπερίληψης, ελπίδας, για μια κοινωνία σεβασμού και ίσων ευκαιριών!

«Φυτεύουμε μαζί – Μαθαίνουμε μαζί» σε μια πρωτοποριακή παραλλαγή αθλητικής, βιωματικής δράσης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας!

Στα πλαίσια της βιωματικής αυτής δράσης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas «Παίζουμε Μαζί – Μαθαίνουμε Μαζί», πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης (40 δεντράκια… δεσμευόμαστε για την φροντίδα τους!) στο δασάκι της Φανερωμένης, με 67 συμμετέχοντες:

  • 17 αθλητές Special Olympics του τοπικού προπονητικού προγράμματος Λευκάδας, ωφελούμενοι και προσωπικό του Kdapmea Lefkadas,
  • 25 μαθητές του Β2 του 2ου Γυμνασίου με 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς (Γρηγόρη Ερμιόνη & Έφη Μιχαηλίδου),
  • υπεύθυνη δράσης και μαθητές του ΕΕΕΕΚ Λευκάδας,
  • 3 εργαζόμενοι δασοπόνοι- δασολόγοι της Διεύθυνσης Δασών Λευκάδας,
  • Προπονητές και Συντονιστής των Special Olympics, και
  • 9 εθελοντές

Ευχαριστούμε θερμά το ΚΤΕΛ Λευκάδας για τη χορηγία του λεωφορείου που μετέφερε τα παιδιά μας στο χώρο της δενδροφύτευσης .

Ξεχωριστές ευχαριστίες στον κ. Άγγελο Βονιτσάνο, υπεύθυνο συντονιστή των Special Olympics Hellas Ιονίων Νήσων για τη διοργάνωση της δράσης, και στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Γρηγόρη Ερμιόνη ως υπεύθυνη της δράσης αλλά και της πρωτοβουλίας της συμμετοχής του σχολείου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Φωτογραφικό υλικό από τη δράση μας:


Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα: «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί.» (Play Unified. Learn Unified) σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δραστηριότητες!

Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς καθώς οι μαθητές αποκτούν νέα βιώματα και αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση τους. Οι μαθητές κατανοούν την αναπηρία και τη διαφορετικότητα και μαζί με τους αθλητές των Special Olympics, βιώνουν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός ενώ παράλληλα χτίζονται τα θεμέλια για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!

Περισσότερα από την 1η μας δράση