9ος ετήσιος ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας (European Cybersecurity Month)

Τον μήνα που διανύουμε εορτάζεται ο 9ος ετήσιος ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας (European Cybersecurity Month – ECSM) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο μεταξύ των πολιτών. Η ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την κυβερνοασφάλεια συντονίζεται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA). Η εκστρατεία διάρκειας ενός μήνα προωθεί επικαιροποιημένες συστάσεις για την κυβερνοασφάλεια με σκοπό την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις διαδικτυακές υπηρεσίες και την υποστήριξη των πολιτών όσον αφορά την προστασία των προσωπικών, οικονομικών και επαγγελματικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο.

Κάθε χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, ο ECSM φέρνει σε επαφή πολίτες της Ε.Ε., κράτη μέλη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φορείς της ΕΕ και κυβερνητικούς οργανισμούς, τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή κοινότητα με σκοπό την προώθηση καλών συνηθειών κυβερνοασφάλειας με το σύνθημα «Σκέψου πριν κάνεις κλικ!» (Think B4U Click!)

Στον επίσημο ιστότοπο της εκστρατείας ECSM, cybersecuritymonth.eu, μπορείτε να βρείτε αρκετό υλικό και δραστηριότητες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Αν αναζητάτε περισσότερο υλικό για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, δείτε: