«Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί». (Play Unified. Learn Unified) σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas

Το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε μια ενταξιακή σχολική δράση στα πλαίσια του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί.» (Play Unified. Learn Unified) σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δραστηριότητες!

Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς καθώς οι μαθητές αποκτούν νέα βιώματα και αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση τους. Οι μαθητές κατανοούν την αναπηρία και τη διαφορετικότητα και μαζί με τους αθλητές των Special Olympics, βιώνουν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός ενώ παράλληλα χτίζονται τα θεμέλια για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!

Την επιμέλεια της διοργάνωσης ανέλαβε η κ. Γρηγόρη Ερμιόνη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Άγγελο Βονιτσάνο που πραγματοποίησε τη δράση, ως υπεύθυνος συντονιστής των Special Olympics Λευκάδας και Ιονίων Νήσων καθώς και τον μαθητή του 2ου Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας, Στέλιο Ζαβιτσάνο ,ως πιστοποιημένο Νεαρό Ηγέτη των Special Olympics.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου για την άψογη συνεργασία και άριστη συμπεριφορά κατά την υλοποίηση της δράσης!