Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου στα Μετέωρα και τη Λίμνη Πλαστήρα

Το σχολείο μας πραγματοποίησε στις 1 – 3 Απριλίου 2024 εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και συγκεκριμένα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής με τους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και συνοδούς τους καθηγητές: Γρηγόρη Ερμιόνη, Καλούδη Μαριάννα, Φραγκούλη Ιωάννη, Κοτζοχάμπο Παναγιώτη, Μαραγκάκη Μιχαήλ και τη νοσηλεύτρια του σχολείου μας Καράτζιου Χριστίνα.

Τόπος προορισμού επελέγη η Λίμνη Πλαστήρα καθώς πρόκειται για ένα φυσικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς που δίνει δυνατότητα ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Οι μαθητές/τριες μας επιδόθηκαν στο υδροποδήλατο, το κανό, την τοξοβολία και το paintball με πλαστικά όπλα. Έζησαν μια μοναδική εμπειρία σε ένα χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πέρασαν αρκετές ώρες εξασκώντας το σώμα και το πνεύμα τους σε επαφή με τη φύση.

Επίσης στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε επίσκεψη στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων με γεύμα στο χώρο του καταφυγίου και πεζοπορία σε υψόμετρο περίπου 2000 μ., επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών όπου ακολούθησε κυνήγι της τρούφας με εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα και γεύμα τρουφομακαρονάδας μέσα στο δάσος στη Νέα Ζωή Καλαμπάκας καθώς και επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Μ.Μετεώρου.

Από το πρόγραμμά μας δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η βόλτα στην πόλη της Καρδίτσας καθώς και στην πόλη των Τρικάλων με σταθμό το Μουσείο Τσιτσάνη και τα Οθωμανικά Λουτρά (παλιές φυλακές).

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να ασκηθούν οι μαθητές/τριες στο φυσικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας την επαφή με τη φύση αλλά και να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις φιλίας μέσα από τη συμμετοχή τους στις ομαδικές δραστηριότητες.

Προσοχή! Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση φωτογραφιών σε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο

© 2ο Γυμνάσιο 2023-2024