Πιστοποίηση του Σχολείου μας ως Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί – Μαθαίνουμε Μαζί»

Πέρασαν πάνω από 3 χρόνια από όταν το σχολείο μας ξεκίνησε την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί – Μαθαίνουμε Μαζί». Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος υπήρξε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, τόσο για τη νοητική αναπηρία, όσο και για τις δράσεις και τη φιλοσοφία του κινήματος των Special Olympics Hellas.Ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου για δυο συνεχόμενες χρονιές ενημερώθηκαν και συμμετείχαν ΜΑΖΙ σε παράλληλες αθλητικές δράσεις (ping pong, bocce) με τους αθλητές/τριες των Special Olympics και μαθητές/τριες σχολείων ειδικής αγωγής όπως και τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας.Πραγματοποιήσαμε δεντροφύτευση στο δασάκι της Φανερωμένης καθώς και στο χώρο του Διοικητηρίου Λευκάδας σε μια παραλλαγή του προγράμματος «Παίζουμε Μαζί – Φυτεύουμε Μαζί».

Μια σύμπραξη  συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας όπου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς θα βοηθήσει στην αλλαγή της νοοτροπίας για μια ενταξιακή κοινωνία που σέβεται τον συνάνθρωπο με αναπηρία και προσφέρει ευκαιρίες ισότιμης συμμετοχής.

Έτσι το σχολείο μας πιστοποιήθηκε ως σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού για τη συμμετοχή του στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις σχολικές χρονιές 2021-2022 και 2022-2023.

Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κα Γρηγόρη Ερμιόνη.

Πιστοποίηση του Σχολείου μας ως Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού


Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο των Special Olympics Hellas Ιονίων Νήσων και Διευθυντή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας κ. Βονιτσάνο Αγγελο για την ενημέρωση, την παρότρυνση, την οργάνωση των δράσεων και τον συνολικό προγραμματισμό.

Δείτε τις δράσεις που υλοποιήσαμε εδώ:

«Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί». (Play Unified. Learn Unified) σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas

«Φυτεύουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί»

Special Olympics. Παίζουμε Μαζί Ping Pong… Μαθαίνουμε Μαζί

Για 2η χρονιά το πρόγραμμα «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί.» (Play Unified. Learn Unified) σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas

«Φυτεύουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί» για 2η χρονιά με αθλητές των Special Olympics

Special Olympics. Παίζουμε Μαζί Ping Pong και Bocce… Μαθαίνουμε Μαζί!

2η δράση δεντροφύτευσης στο Διοικητήριο σε συνεργασία με αθλητές των Special Olympics