Food For Thought! Εφαρμογή της Ανεστραμμένης τάξης στο μάθημα των Αγγλικών

Στα πλαίσια της διδασκαλίας της ενότητας για την υγιεινή διατροφή (UNIT 3 – Food For Thought), στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, συνεργαστήκαμε διαδικτυακά για τη δημιουργία ενός υγιεινού πλάνου διατροφής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων  Α1/Α4 αφού μελέτησαν επιλεγμένες πηγές (άρθρα, βίντεο και αρχεία ήχου), προσπάθησαν να αποτυπώσουν στον παρακάτω πίνακα ένα “ρεαλιστικό” πλάνο υγιεινής διατροφής για τους ίδιους και τους συμμαθητές/τριές τους.

OUR WEEKDAY MEAL PLAN
           
  MONDAY TUESDAY WEDNESDAY THURSDAY FRIDAY
BREAKFAST oat and banana pancakes  a bowl of cereal and low-fat milk 2 slices of whole-grain bread with butter and jam of your choice low-fat yoghurt with slices of fruit and honey homemade cheese pie
SCHOOL SNACK homemade fruit salad with nuts avocado toast or a slice of bread with nutella spinach pie with feta cheese 2 hard-boiled eggs with a slice of whole-grain bread oat cookies with bananas/apples, nuts and raisins
LUNCH grilled chicken with steamed wild rice fish with boiled potatoes and a green salad 2 scoops of lentils, a green salad, 2 slices of bread with chia seeds and a piece of feta cheese a pork steak with chips and a green salad pasta napolitana
AFTENOON SNACK low-fat yoghurt with berries and nuts pancakes with honey corn tortillas with low-fat cheese, turkey, lettuce, two slices of tomato and mayonnaise oat bars with chocolate, nuts and dried fruits fresh fruits or a fruit salad 
DINNER 2 boiled eggs, a slice of whole grain bread and a salad of your choice chicken nuggets in the oven with a green salad grilled souvlaki with oven baked chips tacos with minced beef meat, red beans, avocado, pickles and spices homemade special pizza