Food For Thought! Εφαρμογή της Ανεστραμμένης τάξης στο μάθημα των Αγγλικών
Στα πλαίσια της διδασκαλίας της ενότητας για την υγιεινή διατροφή (UNIT 3 – Food For Thought), στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, συνεργαστήκαμε διαδικτυακά για τη δημιουργία ενός υγιεινού πλάνου διατροφής.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1/Α4 αφού μελέτησαν επιλεγμένες πηγές (άρθρα, βίντεο και αρχεία ήχου), προσπάθησαν να αποτυπώσουν στον παρακάτω πίνακα ένα “ρεαλιστικό” πλάνο υγιεινής διατροφής για τους ίδιους και τους συμμαθητές/τριές τους.
OUR WEEKDAY MEAL PLAN | |||||
MONDAY | TUESDAY | WEDNESDAY | THURSDAY | FRIDAY | |
BREAKFAST | oat and banana pancakes | a bowl of cereal and low-fat milk | 2 slices of whole-grain bread with butter and jam of your choice | low-fat yoghurt with slices of fruit and honey | homemade cheese pie |
SCHOOL SNACK | homemade fruit salad with nuts | avocado toast or a slice of bread with nutella | spinach pie with feta cheese | 2 hard-boiled eggs with a slice of whole-grain bread | oat cookies with bananas/apples, nuts and raisins |
LUNCH | grilled chicken with steamed wild rice | fish with boiled potatoes and a green salad | 2 scoops of lentils, a green salad, 2 slices of bread with chia seeds and a piece of feta cheese | a pork steak with chips and a green salad | pasta napolitana |
AFTENOON SNACK | low-fat yoghurt with berries and nuts | pancakes with honey | corn tortillas with low-fat cheese, turkey, lettuce, two slices of tomato and mayonnaise | oat bars with chocolate, nuts and dried fruits | fresh fruits or a fruit salad |
DINNER | 2 boiled eggs, a slice of whole grain bread and a salad of your choice | chicken nuggets in the oven with a green salad | grilled souvlaki with oven baked chips | tacos with minced beef meat, red beans, avocado, pickles and spices | homemade special pizza |