«Καλημέρα, σ’ αγαπώ!» Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2022 στο σχολείο μας.

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:

  • να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης
  • να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης
  • να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο

[Πηγές: Wikipedia και https://edl.ecml.at]

Με αφορμή τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, οι μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια γιορτή – εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών του σχολείου μας (Χαραλάμπους Φανούλα ΠΕ05 Γαλλικών, Καλούδη Μαριάννα ΠΕ05 Γαλλικών, Αργυρού Γεωργία ΠΕ06 Αγγλικών, Γκολοβράντζα Αντωνία ΠΕ 06 Αγγλικών και Πλασκασοβίτη Αμαλία ΠΕ07 Γερμανικών) και κατέστη δυνατή με την προσφορά της τεχνογνωσίας των εκπαιδευτικών κ. Γαλανόπουλου Σπύρου ΠΕ79.01 και κ. Παπαγεωργίου Νίκου ΠΕ86.

Πιο συγκεκριμένα, χωριστήκαμε σε ομάδες – χώρες, κατασκευάσαμε σημαίες, αναζητήσαμε και καταγράψαμε το όνομα της κάθε χώρας στις 3 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά), την πρωτεύουσα της εκάστοτε χώρας και μάθαμε να λέμε «Καλημέρα,  Σ’ αγαπώ» στην εκάστοτε γλώσσα. Δημιουργήσαμε ηλεκτρονική τάξη για την οργάνωση και συγκέντρωση του υλικού των μαθητών/τριών και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παίξαμε ένα παιχνίδι αντιστοίχισης χρησιμοποιώντας όλο το έντυπο υλικό μας και φωνάζοντας «Καλημέρα, Σ’ αγαπώ» σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. 

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές/τριές μας για το ζήλο που επέδειξαν, τον κ Διευθυντή, κ. Ρεκατσίνα Ξενοφών για την αμέριστη συμπαράστασή του και τους/τις συναδέλφους/ισσες χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της γιορτής της πολυγλωσσίας!

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση φωτογραφιών σε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο.