Για 2η χρονιά το πρόγραμμα «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί.» (Play Unified. Learn Unified) σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας, πραγματοποιεί την ενταξιακή σχολική δράση στα πλαίσια του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί.» (Play Unified. Learn Unified) σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas.

Το «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί.» (Play Unified. Learn Unified), είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

Η υλοποίηση μιας ενταξιακής σχολικής δράσης, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί., συντελείται σε 2 μέρη. Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη νοητική αναπηρία και την αποστολή των Special Olympics και τους προετοιμάζει για το Βιωματικό μέρος, το οποίο περιλαμβάνει τις ενταξιακές αθλητικές δραστηριότητες – προπονήσεις αλλά και αγώνες – με τη συμμετοχή Μεικτών Ομάδων, αποτελούμενων από άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία.

Το πρόγραμμα ωφελεί ποικιλοτρόπως τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς αποκτούν νέα βιώματα και αναπτύσσεται η ενσυναίσθησή τους. Κατανοούν την αναπηρία και τη διαφορετικότητα και τελικά αναγνωρίζουν την προσπάθεια αλλά και τις δυνατότητες όλων.

Μαθητές και αθλητές βιώνουν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός ενώ παράλληλα χτίζονται τα θεμέλια για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι μπορούν να έχουν ουσιώδη και πολύτιμο ρόλο.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Γρηγόρη Ερμιόνη, (εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας), και τον προσκεκλημένο μας, κ. Άγγελο Βονιτσάνο που πραγματοποίησε τη δράση (και τον ευχαριστούμε θερμά), ως υπεύθυνος συντονιστής των Special Olympics Λευκάδας και Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος (θεωρητικό κομμάτι) της δράσης.

Για το 2022-2023 θα συμμετέχουν στη δράση οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β1 και Β2 του Σχολείου μας.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση φωτογραφιών σε οποιοδήποτε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο!