Εκπαιδευτική επίσκεψη και Εκκλησιασμός στο Μεγανήσι

Το Α4 τμήμα του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Μεγανήσι, στις 17 Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενο από τους καθηγητές Κωνσταντίνο Τσιλιμπώκο, (ΠΕ 01 – Θεολόγο) και Μαριάννα Καλούδη, (ΠΕ 05 – Γαλλικής).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε υποδειγματική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κατωμερίου, ιεροργούντος του πατρός Ευαγγέλου Αρώνη. Επίσκεψη κατόπιν οδικώς στο Μετόχι Παντοκράτορας της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος, όπου λάβαμε θερμή υποδοχή και φιλοξενία από την Μοναχή Σιλουανή. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Παλαιό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου με ξεναγό τον πατέρα Ελευθέριο, εφημέριο του Αγίου Γεωργίου Σπαρτοχωρίου. Το πρόγραμμα έκλεισε με ελεύθερο χρόνο για τους μαθητές μας στο Βαθύ Μεγανησίου.

Να εκφράσουμε ολόθερμες ευχαριστίες στους συντελεστές της εκδρομής ΚΤΕΛ Λευκάδος, στα Ferry Boat Νυδριού – Μεγανησίου, στον Δήμο Μεγανησίου για την παραχώρηση των λεωφορείων για τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών μας και συνοδών τους.

Όλως ιδιαιτέρως, στους ιερείς, πατέρα Ευάγγελο, και πατέρα Ελευθέριο, την Μοναχή Σιλουανή, για την αγάπη, τον σεβασμό, την φιλοξενία τους που έδειξαν στους μικρούς μαθητές μας, καθώς για τις πολύτιμες γνώσεις, ωφέλιμες συμβουλές και νουθεσίες τους.