Επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας του Α1 τμήματος του σχολείου μας στην Εγκλουβή

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 , 18 μαθητές/τριες με συνοδούς καθηγητές τους κ. Φραγκούλη, κ. Τσιλιμπώκο και κα. Κατωπόδη, επισκέφτηκαν την Εγκλουβή, το πιο ορεινό χωριό της Λευκάδας και συνολικά των Ιονίων Νήσων, σε υψόμετρο 725 μ.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια δράσης της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας αλλά και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Σφακιωτών και τον υπεύθυνό του κ.Σαββίδη Οδυσσέα για την υλοποίηση του προγράμματος «Στα σοκάκια των οικισμών και στα μονοπάτια της φύσης, Εγκλουβή – Άγιος Δονάτος».

Οι μαθητές/μαθήτριες αφού ενημερώθηκαν στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου, ανηφόρησαν το καλντερίμι προς τον Άγιο Δονάτο. Σε αυτό είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη φύση εκατέρωθεν, να διατυπώσουν σκέψεις και να εκφράσουν συναισθήματα. Μετά από πεζοπορία 30‘ έφτασαν στο Οροπέδιο του Αγίου Δονάτου, σε υψόμετρο 893 μ. όπου ξεναγήθηκαν εντός της εκκλησίας. Ακολούθως χωρίστηκαν σε ομάδες παίζοντας βιωματικά παιχνίδια με σημείο αναφοράς τα πηγάδια της περιοχής, τους βόλτους, τα αλώνια και τους ανεμόμυλους.

Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών – βίντεο σε οποιοδήποτε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο!