Διδακτική επίσκεψη των Β1 και Β2 τμημάτων του Σχολείου μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

Την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου και την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024, η Β1 και η Β2 τάξη του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια των μαθημάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και της Μουσικής. Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας προκειμένου να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς του νησιού.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες προσέγγισαν με βιωματικό τρόπο τα εκθέματα του μουσείου από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή, έως τους χρόνους της ύστερης ρωμαιοκρατίας, από το δημόσιο και ιδιωτικό βίο των κατοίκων του νησιού, κυρίως κατά την Κλασική και Ελληνιστική εποχή, τις ιδιωτικές οικίες, την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων, το εμπόριο, τα νομίσματα, την αλιεία και την υφαντική, τη θρησκεία, τα ταφικά έθιμα, τα χάλκινα αντικείμενα, αλλά και τα εκθέματα της μουσικής.

Πληροφορήθηκαν για τη ζωή και το αξιόλογο έργο του αρχαιολόγου W. Dorpfeld. Είχαν την ευκαιρία να συσχετίσουν τα ευρήματα με τις με τις αντιλήψεις των ανθρώπων της ομηρικής εποχής που διδάσκονται στην «Ιλιάδα» του Ομήρου, να διατυπώσουν τις απορίες τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να προσεγγίσουν τα εκθέματα του μουσείου με διαδραστικό τρόπο, εκτός της σχολικής αίθουσας.