Εθελοντική περιβαλλοντική δράση μαθητών και μαθητριών του Γ1 τμήματος σε συνεργασία με το WWF Ελλάδας

Περίπου έναν χρόνο πριν, στις 13/05/2021 μια ομάδα παιδιών του τότε Β1 τμήματος του σχολείου μας εντάχθηκε στις ομάδες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία» του WWF Ελλάδας με στόχο την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και την προστασία των θαλασσών μας. 

Στο πλαίσιο αυτό υιοθετήσαμε ένα μέρος της παραλίας «Μύλοι» Λευκάδας και πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις. 

Λεπτομέρειες που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν εδώ: https://adoptabeach.wwf.gr/yio8ethse-mia-paralia και η δράση της ομάδας μας μέχρι σήμερα αποτυπώνεται εδώ: https://adoptabeach.wwf.gr/teams/2o-gymnasio-leykadas , ενώ εκκρεμεί μία συνάντηση μέσα στον Ιούνιο. 

Ο ενθουσιασμός όλων ήταν εξ αρχής μεγάλος και ο ζήλος των παιδιών κατά τη διάρκεια της δράσης παραδειγματικός. 

Ενδεικτικό της προθυμίας των παιδιών να συμμετάσχουν εθελοντικά στη δράση αυτή είναι το κείμενο που συνέταξαν και ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του WWF Ελλάδας:

«Τα παιδιά του Β1 του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας υιοθετούν την παραλία τους! Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να μειώσουμε τα απορρίμματα που μολύνουν τις ακτές αλλά και τον ωκεανό δημιουργώντας πρόβλημα στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.  Προστατεύουμε το περιβάλλον και προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον για το καλό όλων μας. Στόχο έχουμε να διατηρήσουμε καθαρές τις παραλίες και μέσα από αυτή τη δράση να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Δήλωσε κι Εσύ Συμμετοχή!»

Σήμερα, τα  παιδιά αυτά ολοκληρώνουν την Τρίτη τάξη του Γυμνασίου και εξακολουθούν να είναι το ίδιο όμορφα όσο ήταν  τη μέρα που τα γνώρισα. 

Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες για όσα ζήσαμε μαζί, μέσα στο σχολείο και έξω απ’ αυτό.

Η συντονίστρια εκπαιδευτικός

Εύη Παπαδοπούλου