Ηχοτοπία της Λευκάδας

Η Β’ Γυμνασίου, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στη Θεματική «Δημιουργώ και Καινοτομώ» υλοποίησε φέτος το πρόγραμμα «Ηχοτοπία της Λευκάδας» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σπύρο Γαλανόπουλο.

Οι μαθητές εξασκήθηκαν βιωματικά μέσω των εργαστηρίων στην έννοια της Ακουστικής Οικολογίας και του ηχοτοπίου και ανέλαβαν τη δική τους έρευνα που αφορούσε το ηχητικό περιβάλλον της περιοχής γύρω από το σχολείο.

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας, οι μαθητές και οι μαθήτριες ηχογράφησαν το ηχοτοπίο από επιλεγμένα σημεία της περιοχής, στη συνέχεια οι ηχογραφήσεις πέρασαν από την κατάλληλη επεξεργασία και τέλος αναρτήθηκαν σε έναν διαδραστικό χάρτη. Οι μαθητές μπόρεσαν μέσα από αυτή τη διαδικασία να αξιολογήσουν, να βελτιώσουν, αλλά και να δημοσιεύσουν την εργασία τους, αναπτύσσοντας δεξιότητες συνεργασίας, κριτικής σκέψης, πρωτοβουλίας, υπευθυνότητας, καθώς και ψηφιακές δεξιότητες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν επιθυμία να συνεχίσουν περαιτέρω την έρευνα και στον κυρίως αστικό ιστό της πόλης της Λευκάδας, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα έναν «ακουστικό» χάρτη της πόλης μας.

Δείτε τον χάρτη κάνοντας κλικ στην εικόνα που ακολουθεί: