Διδακτική επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, το Β2 τμήμα του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, προκειμένου να παρακολουθήσει το πρόγραμμα για τη Μικρασιατική καταστροφή αξιοποιώντας υλικό από τη Βιβλιοσκευή: «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι» του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Στο φιλόξενο χώρο του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης οι μαθητές ενημερώθηκαν με οπτικοακουστικό υλικό για το ιστορικό γεγονός από την κ. Μαρία Ρούσσου. Προσέγγισαν μέσω των λογοτεχνικών ηρώων τα συναισθήματα και τη ζωή των προσφύγων και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους μέσω των δραστηριοτήτων του προγράμματος. Στη συνέχεια παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έρευνα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας για τους Πρόσφυγες του 1922 στη Λευκάδα.

Είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες τους, να συζητήσουν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να προσεγγίσουν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα, να προβληματιστούν για τις κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και να συσχετίσουν καταστάσεις του παρελθόντος και του παρόντος. Έγιναν μέλη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της πόλης τους και άρχισαν να δανείζονται βιβλία. Όλη τη γνώση που απέκτησαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αξιοποιήσουν στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μ. Ρούσσου, την κ. Μ. Βλάχου και την κ. Μ. Κατοίκου.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση σε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο