Εκπαιδευτική επίσκεψη του Α3 τμήματος του Σχολείου μας στο Μεγανήσι

Σκοπός της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α3 να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν γνώσεις σχετικά με τα περιβαλλοντικά μονοπάτια του Δήμου Μεγανησίου.

Αρχικά , οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην υποδειγματική θεία λειτουργία στο ναό των Αγίων Αποστόλων Κατωμερίου , που τέλεσε ο π. Ευάγγελος Αρώνης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια διαφορετική θεία λειτουργία από τις άλλες καθώς ο ιερέας με συχνές διακοπές της λειτουργίας, εξηγούσε στα παιδιά τα βήματα τέλεσής της.

Ακολούθως, και παρά το συννεφιασμένο καιρό ανηφόρισαν μέσω του οικισμού και έφτασαν στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος. Εκεί, η μοναχή μας προσέφερε γλυκά, λουκούμια, κουλούρια κ.α. κεράσματα αφού μας μίλησε για την ιστορία του ναού. Απολαύσαμε δε τη θέα προς Κάλαμο και άλλα διάσπαρτα νησάκια του Ιονίου. Στη συνέχεια, μεταβήκαμε οδικώς στο Σπαρτοχώρι και κατηφορίσαμε πεζοί προς τον Άγιο Ιωάννη. Μια όμορφη διαδρομή σε χωμάτινο δρόμο δίπλα από ελιές.

Κατά την πεζοπορία οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά το φυσικό πλούτο της περιοχής, ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα της περιοχής και αγνάντεψαν νησάκια του Ιονίου και την απέναντι ηπειρωτική ακτή.

Στο Βαθύ τέλος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από το π.Ευάγγελο Αρώνη στον ιερό ναό αγίου Βησσαρίωνος , που είναι και ο Πολιούχος του νησιού. Ενημερώθηκαν για την ιστορία του ναού και τα θαύματα του Αγίου στο Μεγανήσι τον περασμένο αιώνα.

Και για τις δύο δράσεις υπήρξε στενή συνεργασία με το Δήμο Μεγανησίου και την τοπική εκκλησία. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Συνοδοί της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν οι διδάσκοντες , υπεύθυνοι στης περιβαλλοντικής ομάδας , Φραγκούλης Ιωάννης ΠΕ02, Τσιλιμπώκος Κωνσταντίνος ΠΕ01 και Κατωπόδη Ανδριάννα ΠΕ08.